Hogeschool Utrecht

ICT-opleider van het jaar

Hogeschool Utrecht, Afas Software, UAF en de gemeente Utrecht hebben een speciale ict-opleiding voor de vluchtelingen ontwikkeld. Per 1 januari 2016 krijgen dertig hoogopgeleide vluchtelingen met ict-achtergrond zes maanden les in zowel ict als de Nederlandse taal. Na het afronden van deze pre-bachelor, kunnen de deelnemers in september 2016 instromen bij een reguliere ict-opleiding aan de HU om een Nederlands diploma te halen. Reden voor de algemene jury van de Computable Awards 2016 om Hogeschool Utrecht te nomineren in de categorie ICT-opleider van het jaar.

Het doel van de speciaal ontwikkelde ict-opleiding is om in te spelen op de potentie van de vluchtelingen en moet hen voorbereiden en begeleiden naar een baan in de ict-sector. Het initiatief draagt bij aan een toekomstperspectief voor deze groep en is een kans voor mensen die een nieuwe start in Utrecht willen maken en voor de ict-branche, waar een tekort aan ict-krachten hebben is. Met deze pre- bachelor krijgen de studenten een goed arbeidsmarktperspectief in de ict-sector van Utrecht.

Hogeschool Utrecht had nog een voordracht in deze categorie die de jury het vermelden waard vindt. Tijdens de Awards Night van de ProjectB Challenge is het studententeam van Hogeschool Utrecht als winnaar uit de bus gekomen. De groep van zes Utrechtse informaticastudenten hebben de award ontvangen voor de ontwikkeling van een autisten-app. Met deze applicatie zijn autistische studenten in staat makkelijker en op een structurele manier afspraken te maken met vrienden. De app heeft de naam Kornuit meegekregen.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-07T11:17:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.