Managed hosting door True
Awards Nieuws

RedSocks Security

Securityleverancier van het jaar

Het it-beheer van de gemeenten Brielle, Nissewaard en Westvoorne, alle drie gemeenten op het Zuid-Hollandse-eiland Voorne-Putten, is samengevoegd in Shared Service Center Syntrophos. De meldplicht datalekken dicteert dat gemeenten duidelijk inzicht moeten hebben in het risico op datalekken en snel kunnen handelen als er een lek wordt geconstateerd. Met de RedSocks MTD, die netwerkverkeer van binnen naar buiten monitort, kan Syntrophos datalekken voor zijn. De alfgemene jury van de Computable Awards 2016 beloont RedSocks Security met een nominatie voor beste securityleverancier.

De manier waarop RedSocks MTD het netwerkverkeer monitort, maakt het mogelijk om bedreigingen pro-actief te detecteren. Hiermee wordt het eenvoudiger om aan de Meldplicht Datalekken te voldoen. Syntrophos wilde de voordelen van de RedSocks MTD graag in de praktijk ervaren en zette een test op. Tijdens de test kwamen er een aantal beveiligingskwesties naar boven, die vlot konden worden opgelost.

Inmiddels draait de RedSocks MTD al meer dan een jaar naar tevredenheid. In de eerste maanden na de implementatie is het aantal meldingen sterk afgenomen en de laatste melding van een serieuze bedreiging dateert alweer van een aantal maanden geleden. Syntrophos ziet de inwerkingtreding van de Meldplicht Datalekken dan ook met vertrouwen tegemoet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5775232). © Jaarbeurs IT Media.
Computable Awards 2017

Draag nu kandidaten aan voor de Computable Awards 2017!

Het is mogelijk om kandidaten aan te dragen voor de Computable Awards 2017. Dit kan tot en met donderdag 9 maart 2017 via de speciale aanmeldmodule!Partners

Exclusive

Gold

Twitterfeed


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×