Computable Awards in feiten en cijfers

De ict-vaktitel Computable reikt in 2012 voor de zevende maal op rij de prestigieuze Computable Awards uit. De uitreiking vindt plaats tijdens een feestelijk galadiner in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.In totaal worden er zeventien prijzen uitgereikt. Het awards-gala wordt gepresenteerd door media-vakvrouw Dina-Perla Portnaar en Computable-hoofdredacteur Johannes van Bentum. Het programma is live te volgen via Computable.nl.

Computable 100 Awards

Het gerenommeerde bureau Mazars Berenschot selecteert op basis van actuele jaarcijfers de 140 financieel krachtigste ict-bedrijven van Nederland. Het bekende onderzoeksbureau Motivaction onderzoekt vervolgens het imago van deze bedrijven onder lezers. Het gaat om het imago als zakenpartner, werkgever en innovatieve onderneming. De nummer 1 in de Computable 100-lijst is het krachtigste ict-bedrijf van Nederland.

Bekijk hier de Computable 100-lijst. Vanaf 4 oktober 2012 19.00 uur staat de nieuwe lijst live.

Computable Awards

De Computable Awards zijn publieksprijzen. Begin 2012 heeft Computable zijn lezers gevraagd projecten, organisaties en personen voor te dragen voor een award. Een onafhankelijke vakjury heeft voor elk van de elf awardcategorieën de vijf beste kandidaten hieruit geselecteerd en genomineerd. Vervolgens hebben lezers gestemd. Het oordeel van de jury en lezers samen, bepaalt wie er wint.

Lees meer over de jury.

Partner Award

Voor het eerst reikt Computable in 2012 een Partner Award uit, een erkenning voor een opvallend project waarin verschillende ict-partijen met goed gevolg hebben samengewerkt. De Computable-redactie heeft tien projecten voorgedragen waaruit lezers hun favoriet hebben gekozen. Het oordeel van de redactie en lezers samen bepaalt welk project wint.

Wie is Johannes van Bentum?

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum (1964) is van origine financieel-economisch journalist en werkte vanaf 1986 achtereenvolgens voor Elsevier Carrière, Agrarisch Dagblad en FEM Business, op het laatst als adjunct-hoofdredacteur. Na een kort maar inspirerend avontuur bij het opiniemaandblad Pitch trad hij medio 2006 toe tot de hoofdredactie van de ict-vaktitels Computable en CRN, sinds februari 2010 is hij hoofdredacteur van beide titels.

Twitter: @jobentum

Vorig jaar moest Van Bentum door omstandigheden verstek laten gaan bij de presentatie van de Computable Awards. Zijn rol werd op het laatstemoment overgenomen door content- en communitymanager Sander Hulsman van Computable. Hulsman presenteert in 2012 het programma achter de schermen voor de live uitzending van de awardsuitreiking.

Wie is Dina-Perla Portnaar?

Dina-Perla Portnaar

Dina-Perla Portnaar

In de ict-sector is Dina-Perla Portnaar bekend als communicatie- en pr-consultant voor verschillende technologiebedrijven. In haar werk heeft zij een ruime kennis opgebouwd van de ict-sector en het ict-bedrijfsleven. In het dagelijks leven werkt zij bij de Amsterdamse vestiging van het internationale pr-bureau Axicom.

Twitter: @dinaperla

Het entertainment

De opening van het Computable Awards-gala wordt verzorgd door de internationale breakdance crew Come Correct.

De huisband tijdens de uitreiking van de Computable Awards 2012 is de Tiny Little Bigband. De band treedt na het nagerecht op in grote formatie, Tiny Little Bigband XL, uitgebreid met een grote blazerssectie.

Tijdens het diner is er een optreden van zangeres Shno, zij wordt begeleid door gitarist Hans Stoop.

Jacob Spoelstra werkt in de ict-sector is stand-up comedian. Het is voor de vijfde keer op rij dat hij bij de Computable Awards optreedt. Voor Computable.nl schrijft hij elke twee weken een column, waarvan er telkens één wordt doorgeplaatst in het maandblad.

Twitter: @jacobspoelstra

Historie

De Computable Awards werden voor het eerst in hun huidige vorm uitgereikt in 2006, onder het hoofdredacteurschap van Alex Beishuizen. Er werden toen negentien prijzen uitgereikt, waaronder de Impuls Award (winnaar: Ortec). Lees hier wie er eerder een award wonnen

De eerste vijf jaar werd het awards-gala gehouden in Grand Hotel Krasnapolsky in hartje Amsterdam. In 2012 wordt het awardsprogramma voor de tweede keer gehouden in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-25T10:59:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.