Computable Awards 2013

De Overlastmonitor, gemeente Haarlem, politie Haarlem en Vicrea

Genomineerd voor ICT-project van het jaar in de publieke sector

Dit artikel delen:

De gemeente Haarlem heeft een primeur op het gebied van overlastbestrijding: de overlastmonitor. Vernielde afvalbakken en hangjongeren zijn voorbeelden van incidenten die tot voor kort door politie en gemeente afzonderlijk werden geregistreerd. Daardoor was het voor politie en de gemeente vaak niet duidelijk hoe het precies was gesteld met een bepaalde buurt of straat. Door gegevens aan elkaar te koppelen en die in een kaart te presenteren, wordt in één oogopslag duidelijk waar in de stad zich veel problemen voordoen.

Ook kan de gemeente met het nieuwe systeem de overlastmeldingen van bepaalde straten, buurten en stadsdelen met elkaar vergelijken. Op die manier kan het overlastbeleid per stadsdeel worden bepaald en worden geïntensiveerd als dat nodig is.

De jury is van mening dat de samenwerking tussen de drie partijen een goed resultaat heeft opgeleverd. Doordat in de Overlastmonitor ook luchtfoto’s, kadastrale gegevens, bestemmingsplannen en gegevens over straatmeubilair, groenvoorzieningen en wegen zijn opgenomen, maakt het een integrale beoordeling van de leefomgeving mogelijk.

Terug naar het overzicht met genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-21T10:04:00.000Z Mathieu Paapst


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.