Computable Awards 2013

EMC, iRent en 538 Groep, Nieuwe storage-omgeving 538

Genomineerd voor ICT-project van het jaar in het bedrijfsleven

538

Mediabedrijf de 538 Groep heeft EMC-partner iRent geselecteerd als leverancier van een nieuwe storage-omgeving. Het bedrijf achter Radio 538, SLAM FM, Radio 10 Gold en de digitale TV-kanalen TV538 en SLAM!TV, streeft naar vergaande integratie van radio, televisie en online en uitbreiding van de eigen videokanalen. Hiervoor heeft de 538 Groep optimale ondersteuning nodig van zijn storage-systemen. Aangezien het bedrijf de komende drie jaar verwacht zo’n 100 Terabyte aan data op te slaan, wil het ook goed voorbereid zijn op de ontwikkelingen met betrekking tot big data.

Niet alleen de integratie van de kanalen zorgde voor nieuwe eisen aan de ict-infrastructuur. Ook is de 538 Groep verhuisd naar een nieuw pand waarbij de verschillende bedrijfsonderdelen samen onder één dak zijn ondergebracht. Verder worden de radio- en productiestudio’s fors uitgebreid.

Om in de vraag naar snelle toegang tot grote hoeveelheden videodata te voorzien, is een EMC Isilon scale-out NAS door iRent geïmplementeerd. Met deze oplossing kan 538 Groep eenvoudig een storage-omgeving creëren die op te schalen is tot over de tien Petabytes en die 85 Gigabyte datadoorvoer levert per seconde. Er is voor de EMC Isilon NL-series gekozen om het beheergemak en de schaalbaarheid van het platform. Binnen 538 heeft iedereen hiermee te maken, zijdelings of volledig, zoals de productiemensen.

Het resultaat is zowel zichtbaar achter de schermen bij de productieteams en de redactie van 538 als bij de bezoekers die afstemmen op de kanalen. Productieteams kunnen het materiaal snel terug vinden en ophalen en bezoekers hebben snel toegang tot de online data. De ict-organisatie behoudt zelf de coördinatie tussen de verschillende platforms.

Terug naar het overzicht met genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-21T10:58:00.000Z Fred Bons
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.