Managed hosting door True

HP

Computable Awards 2014

Genomineerd voor Hardwareleverancier van het jaar

 

Jeroen Aris

Jurylid Jeroen Aris licht de nominatie toe.

HP heeft dertig jaar geleden als eerste de desktop laserprinter geïntroduceerd. En sinds die tijd zijn onder de merknaam LaserJet inmiddels meer dan tweehonderd miljoen printers verkocht. In deze periode zijn er meerdere belangrijke innovaties binnen de LaserJet geïntroduceerd

Zo verscheen HP in 1991 met de LaserJet IIISi, de eerste netwerk laserprinter, in 1994 kwam het met de kleuren laserprinter Colour LaserJet en in 2004 kwamen de eerste multifunctionals op de markt waarmee zowel printen, kopiëren, als digitale verzending met één apparaat mogelijk werd. In 2004 introduceerde HP ook de eerste mobiele printfunctionaliteit met de HP ePrint. In 2013 maakt HP mobiel printen zo eenvoudig als het aanraken van een smartphone of tablet met Mobile Print Accessory.

Juryoordeel

De jury vindt dat deze printerfamilie sinds 1984 bepalend is geweest voor het werken met computers op kantoor en thuis. De laserprinter heeft DTP mogelijk gemaakt en dat is inmiddels zo gewoon geworden dat de term DTP niet eens meer wordt gebruikt. De jury wil graag stilstaan bij het bereiken van deze mijlpaal en verleent HP hiervoor een oeuvrenominatie in de categorie hardwareleverancier van het jaar.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5091492). © Jaarbeurs IT Media.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×