Computable Awards 2014

Samsung

Genomineerd voor Hardwareleverancier van het jaar

Fred Bons

Jurylid Fred Bons licht de nominatie toe.

MasterCard en Samsung hebben een wereldwijde samenwerking om mobiele betalingen met nfc-technologie te stimuleren. Banken die betaalpassen en creditcards met het Maestro- of Mastercard-logo uitgeven, kunnen hun klanten op een veilige manier betaalgegevens laten uploaden en bewaren op Samsung-toestellen met een nfc-reader. Daardoor worden snelle, contactloze betalingen vanaf al je toestellen mogelijk, wat het betaalgemak voor de consument verhoogd, met dezelfde veiligheid als een betaalpas.

Nederland maakt grote stappen met de invoering van contactloos betalen. Consumenten kunnen contactloos betalen door hun betaalpas of mobiel vlak voor de betaalautomaat in de winkel te houden. Voor bedragen onder 25 euro is geen pincode nodig. Veel Nederlanders ontvangen in deze periode een betaalpas die geschikt is voor contactloos betalen. De banken testen tegelijkertijd contactloos betalen met de smartphone, tijdens een proef rondom mobiel betalen in Leiden, die door zowel consumenten als retailers zeer goed is ontvangen. Circa 57 procent van de contactloze betalingen in Leiden werd gedaan zonder pincode in te voeren, wat het gemak en de snelheid tijdens het afrekenen ten goede komt.

Juryoordeel

De jury is van mening dat Samsung met dit initiatief heeft aangetoond dat een spannende combinatie van betalen en security werkelijkheid kan zijn. Samsung is in Nederland marktleider op gebied van smartphones, waardoor met deze samenwerking een grote groep Nederlanders bediend kan worden. Een nominatie waard.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-22T11:34:00.000Z Fred Bons
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.