Computable Awards 2014

Doorontwikkeling AWBZ-brede zorgregistratie (AZR)

Genomineerd voor Partner van het jaar

Zorginstituut Nederland, Atos, Ciber en Oelan hebben samen het project ‘Doorontwikkeling AWBZ-brede zorgregistratie (AZR)’ gedaan.

Ict-dienstverleners Atos, Ciber en Oelan ontwikkelen voor het College voor zorgverzekeringen (CVZ) de AWBZ-brede zorgregistratie (AZR) door. De komende jaren specificeren en bouwen zij het systeem dat verantwoordelijk is voor het elektronisch berichtenverkeer. Eén van de eisen was dat ze geregistreerd Cordys-partner moesten zijn. Ook zijn ze verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de AWBZ-brede zorgregistratie (AZR). De bestaande AZR-versie is door Ciber ontwikkeld en wordt door Ciber beheerd.

Voor de implementatie van een nieuwe AZR-versie zijn een aantal producten ontwikkeld. Deze producten moet het CVZ helpen met het beheren en bevorderen van de kwaliteit van de set van standaarden en afspraken voor het berichtenverkeer binnen de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Ook moeten zij de servicegraad naar ketenpartners verhogen. Doelen binnen het project zijn het verhogen van de dekkingsgraad van de AZR-systematiek binnen het AZR-veld en het ondersteunen van de ketenpartners bij het gebruik van de set van standaarden en afspraken voor het berichtenverkeer.

Terug naar de partnerprojecten.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-23T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.