Managed hosting door True

ITON

Computable Awards 2014

Genomineerd voor ICT-dienstverlener van het jaar

 

Jeroen Aris

Jurylid Jeroen Aris licht de nominatie toe.

Nadat het kantoorpersoneel van Akerboom Yacht Equipment was overgezet naar een virtual remote desktop, wilde it-manager Peter van der Hulst hetzelfde ook voor de engineers. ‘Kan niet. Onmogelijk. Vergeet het maar’, waren de eerste antwoorden die hij kreeg. Deze engineers werken met zware cad-programma’s en zijn daarom zeer lastig op een remote desktop te draaien. Van der Hulst zette door en hij werd via Dell in contact gebracht met ITON. ITON heeft samen met de it-afdeling van Akerboom de wens verwezenlijkt: overal ter wereld kunnen engineers voor Akerboom ontwerpen maken.

Na een succesvolle proof of concept besloten ITON en Akerboom het professioneel aan te pakken. ITON heeft de hardware en software samengesteld en uitgezocht wat er nodig was qua licentiering. Hiermee kregen ze zes remote cad-werkplekken tot hun beschikking, die waar dan ook ter wereld inzetbaar zijn. Inmiddels werken er ingeleende engineers op vanuit Limburg, Mexico en binnenkort ook Indiërs. Eigen personeel werkt ermee vanaf andere dochterondernemingen en vanaf thuis. Engineers kunnen nu overal, met minimale hardware devices hun werk doen.

Juryoordeel

De jury vindt dit een project met technologische uitdagingen en is onder de indruk van de wijze waarop deze ict-manager doorgezet heeft in het vinden van een oplossing. Ook ziet de jury dat ITON hier de juiste expertise heeft geboden om deze niet-standaard desktopvirtualisatie te ontwerpen en implementeren. De klant heeft hiermee een oplossing die past bij een wereldwijd opererende jachtbouwer en ITON verdient van de jury de nominatie voor ICT-dienstverlener van het jaar.

Terug naar het overzicht.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5095728). © Jaarbeurs IT Media.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×