Computable Awards 2014

Ordina

Genomineerd voor ICT-dienstverlener van het jaar

Bernard Vuijk

Jurylid Bernard Vuijk licht de nominatie toe.

Veiligheidsregio Haaglanden heeft de nieuwe gemeenschappelijke meldkamer van de politie, brandweer en ambulance in Ypenburg (Den Haag) in gebruik genomen. Ordina was verantwoordelijk voor de bouw van de ict-infrastructuur. Ordina implementeerde volledige werkplekvirtualisatie om niet alleen het stroomgebruik, maar ook het stof en geluid op de werkvloer zoveel mogelijk terug te dringen. Dit alles tegen lagere kosten en met een zeer hoge betrouwbaarheid. Na de oplevering draagt Ordina voor de duur van drie jaar zorg voor het volledig beheer van de ict-infrastructuur van de meldkamer.

De integratie van meerdere meldkamers van politie, brandweer en ambulance vereist een innovatieve aanpak. Systemen moeten natuurlijk goed op elkaar zijn aangesloten maar mensen op de werkvloer moeten ook snel inzicht hebben in alle nodige informatie. Medewerkers van meldkamers werken onder hoge druk, elke seconde telt. Ict moet dat proces optimaal ondersteunen.

Juryoordeel

Het samenvoegen van de verschillende systemen en de stakeholders op één lijn houden is volgens de jury in dit project een knappe prestatie geweest. Het is bekend hoe groot de cultuurverschillen zijn tussen de medewerkers van de openbare orde en veiligheid. Alles tezamen genomen heeft Ordina de nominatie voor ICT-dienstverlener van het jaar terecht verdiend.

Terug naar het overzicht.
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-27T17:18:00.000Z Bernard Vuijk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.