Computable Awards 2014

SSC-ICT Haaglanden

Genomineerd voor ICT-dienstverlener van het jaar

SSC-ICT Haaglanden is in 2003 begonnen als ict-directie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Anno 2014 is SSC-ICT Haaglanden één van de grootste ict-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Inmiddels worden meer dan dertigduizend werkplekken geleverd en ondertussen heeft SSC-ICT de kwaliteit van zijn dienstverlening continu verbeterd. De basis hiervoor is een gestructureerde (standaard-)aanpak voor de bundeling van de ict-diensten van de verschillende ministeries.

In samenwerking met de ministeries en de markt, is het SSC-ICT gelukt een structurele kostenbesparing op de ict-uitgaven te realiseren van 25 procent. Dat vertaalt zich in een jaarlijkse verlaging van de werkplekprijs. In de jaarlijkse benchmark met vergelijkbare organisaties, zowel profit als non-profit, scoort SSC-ICT jaarlijks een top vijf-notering (met de laagste werkplekprijs). Op dit moment wordt gewerkt aan de inrichting van één van de Rijksoverheiddatacentra en de organisatie maakt zich op voor de aansluiting van de ministeries van Buitenlandse Zaken, Veiligheid en Justitie en Algemene Zaken.

Juryoordeel

De jury heeft voor deze nominatie van een niet-commercieel bedrijf gekozen, omdat hier een zodanig opvallende klus is geklaard door een interne (overheids-)dienstverlener, dat we die in de spotlight willen plaatsen. In een politiek en bestuurlijk lastige omgeving heeft SSC-ICT Haaglanden zich ontwikkeld tot een state-of-the-art dienstverlener die zich kan meten (en dat ook doet) met commerciële evenknieën, die goed samenwerkt met de markt en heeft aangetoond dat goed ondernemerschap niet is voorbehouden aan marktpartijen.

Terug naar het overzicht.
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-27T17:20:00.000Z Maarten Hillenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.