Computable Awards 2014

CloudVPS

Genomineerd voor Cloud-aanbieder van het jaar

Bernard Vuijk

Jurylid Bernard Vuijk licht de nominatie toe.

CloudVPS heeft als eerste Nederlandse cloudaanbieder OpenStack geadopteerd. OpenStack is de open source cloudsoftware van de toekomst waarmee schaalbare clouddiensten ontwikkeld, beheerd en uitgerold kunnen worden. OpenStack wordt ook wel het Linux van de cloud genoemd en het wordt steeds hipper en implementatie ervan betreft nog relatief ingewikkelde trajecten.

De data wordt bij CloudVPS op drie verschillende machines opgeslagen in ten minste twee verschillende datacentra voor een fractie van de kosten. Dit platform valt onder de ISO 27002, NEN 7510 en de CloudControls die CloudVPS samen met KPMG ontwikkeld hebben. Dit datacenter valt niet onder de Patriot Act zoals Amazon en anderen. Dankzij de openbare broncodes van open source software is voor iedereen inzichtelijk of buitenlandse veiligheidsdiensten al dan niet een achterdeur in de cloudomgeving hebben geplaatst om te spioneren.

Juryoordeel

CloudVPS biedt een betrouwbaar en voordelig datacenter. De objectstore valt onder onze strenge certificering. CloudVPS biedt privacy en veiligheid. Dit betekent dat de cloudstorage gebruikt kan worden voor het opslaan van privacygevoelige data. Een verbetering in de Nederlandse markt voor het bieden van een Europees alternatief voor Amerikaanse diensten als Amazon Web Services en Microsoft Azure. Echt een nominatie waard is deze nieuwe categorie.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-30T16:56:00.000Z Bernard Vuijk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.