Computable Awards 2014

Microsoft

Genomineerd voor Cloud-aanbieder van het jaar

Jeroen Aris

Jurylid Jeroen Aris licht de nominatie toe.

Microsoft heeft het Cloud OS-netwerk geïntroduceerd. Dit is een wereldwijd consortium van cloud service providers die diensten levert op basis van het Microsoft Cloud-platform. Hieronder vallen Windows Server met Hyper-V, System Center en Windows Azure Pack. In Nederland is Capgemini de eerste partij binnen het Cloud OS-netwerk en andere leveranciers zijn onder andere CGI, CSC, Fujitsu, Sogeti en T-Systems. De service providers in het Cloud OS-netwerk bieden door Microsoft goedgekeurde applicatie-oplossingen en een cloudgebaseerde infrastructuur.

Elke organisatie heeft verschillende behoeften en verschillende it-eisen om in die behoeften te voorzien. Met het Cloud OS-netwerk hebben klanten meer keus bij het implementeren van hybride oplossingen op het Microsoft Cloud-platform, zowel in datacenters die klanten in eigen beheer hebben, in het Windows Azure-datacenter en in datacenters van service providers. Organisaties binnen het Cloud OS-netwerk bestrijken samen meer dan negentig actieve markten over de hele wereld en bedienen dagelijks meer dan drie miljoen klanten.

Juryoordeel

De jury onderkent dat Microsoft in de afgelopen jaren een sterke focus heeft laten zien op cloudtechnologie. Naast de Office365-suite is ook het Azure-platform enorm in ontwikkeling. Microsoft wordt traditioneel geassocieerd met de softwarecategorie, de jury is echter van mening dat Microsoft nu meer thuishoort in de categorie Cloud-aanbieder van het jaar. In het bijzonder is de jury onder de indruk van het inzetten van het eco-systeem van Microsoft in het Microsoft Cloud OS Network om klanten een totaaloplossing te kunnen bieden.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-30T16:59:00.000Z Jeroen Aris
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.