Computable Awards 2014

BackupNed

Genomineerd voor Securityleverancier van het jaar

Bernard Vuijk

Jurylid Bernard Vuijk licht de nominatie toe.

Hoe houd je je data nog afgeschermd, als zelfs de Amerikaanse geheime dienst overal spioneert? Peter Benedick van BackupNed uit Oosterbeek heeft het antwoord. Hij verzorgt dataopslag in een zwaarbeveiligde bunker en ‘ouderwets’ op tapes. En die vorm wint weer terrein. De voormalig atoomvrije bunker is gebouwd in de jaren vijftig en ingericht als beleidscentrum om in geval van nood plaats te bieden aan hoge militaire en overheidsfunctionarissen. De bunker is door BackupNed geheel gemoderniseerd en beveiligd volgens de meest recente en geavanceerde beveiliginsprotocollen. Daarmee getransformeerd tot een unieke ondergrondse locatie, strategisch gehuisvest op een van de hoogst gelegen delen van Nederland met waarborgen tegen vele soorten van bedreigingen.

De angst voor spionage groeit nu overal. Daarom verhuizen veel organisaties hun langetermijnarchief van online - terug - naar offline. En internationale partijen stappen daarbij steeds vaker over naar Nederland. Volgens Benedick vanwege het stabiele economische en politieke klimaat en de goede wet- en regelgeving. Zelf merkt hij hier veel van, omdat de vraag naar opslag in zijn compleet geïsoleerde en streng beveiligde bunker groeit.

Juryoordeel

Een veilige omgeving voor het beheer van data is in deze tijd een must en het initiatief van BackupNed wordt door de jury geprezen. De data van klanten worden op tapes in de bunker bewaard. Hierdoor is die fysiek gescheiden van alle netwerken. De bunker zelf bevindt zich op een geheime, onherkenbare locatie. Hackers of nieuwsgierige overheids- of andere instantie komen hier niet zomaar binnen. Deze wijze van opslaan van kritieke data in een offline opslag zal naar verwachting gaan toenemen. Een schot in de roos om organisaties beter te beschermen tegen de Amerikaanse geheime dienst en tegen de grey en black hackers.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-06T22:25:00.000Z Bernard Vuijk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.