Computable Awards 2014

Mobiele instapkaarten (easyJet)

Genomineerd voor ICT-project van het jaar in het bedrijfsleven

Bernard Vuijk

Jurylid Bernard Vuijk licht de nominatie toe.

easyJet is gestart met het testen van mobiele instapkaarten. Vluchten vanaf zes bestemmingen - Amsterdam, Londen Stansted, Londen Southend, Manchester, Edinburgh en Nice - doen mee aan de test. Passagiers die vanaf deze luchthavens vertrekken kunnen in minder dan tien seconden met hun mobiel inchecken, een instapkaart downloaden en opslaan. Deze service is beschikbaar voor iPhone en Android en komt ook beschikbaar voor Windows. Het doel van het toevoegen van deze service voor easyJet is om reizen zo makkelijk en betaalbaar mogelijk te maken voor passagiers. Sinds de lancering ontving de easyJet-app meerdere onderscheidingen.

Sinds de lancering eind 2011 is de gratis easyJet-app 4,5 miljoen keer gedownload. De belangrijkste functies van de app zijn het zoeken en boeken van vluchten, het toevoegen van bagage en sportuitrustingen aan de boeking tot twee uur voor vertrek, het aanpassen van de taal en valuta (de app herkent de standaardtaal van het toestel), het controleren van de vluchtstatus en het beheren en aanpassen van boekingen. Recente vernieuwingen zijn het selecteren van stoelen en het bekijken van hotels op de plaats van bestemming. De app is beschikbaar voor iPhone en Android en later ook voor Windows Phone en Blackberry.

Juryoordeel

Iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon of tablet en de easyJet-app maakt het voor passagiers mogelijk om met hun mobiele device eenvoudig en snel in te checken op luchthavens. De status ‘ingecheckt’ of ‘niet ingecheckt’ is op deze de app helder en makkelijk in het gebruik voor passagiers. De app herkent of een passagier al heeft ingecheckt via de website van easyJet en maakt het mogelijk om een instapkaart te downloaden, zonder opnieuw te hoeven inchecken. De easyJet-app is gebruikersvriendelijk, snel, betaalbaar en gemakkelijk te bedienen voor het zoeken en boeken van vluchten. Al met al een nominatie meer dan waard.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-11T13:35:00.000Z Bernard Vuijk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.