Computable Awards 2014

Implementatie online klant-, polis- en schadeadministratie (Univé en Quinity)

Genomineerd voor ICT-project van het jaar in het bedrijfsleven

De Quinity Insurance Solution (QIS) is een web-based, geïntegreerd polis- en schadeadministratiesysteem, een verzekeringsoplossing waarmee in dit geval Univé zijn kernbedrijfsprocessen kan optimaliseren. In december 2013 heeft opdrachtgever Univé QIS in productie genomen als polis- en schadesysteem voor zijn particuliere personenautoverzekering. Univé gebruikt QIS voor zijn front-, mid- en back-office processen. Naast het aanvragen van verzekeringen en afhandelen van schademeldingen worden ook overige particuliere schadeproducten aangehaakt. Ook de benodigde datamigratie voor de particuliere personenautoverzekering is inmiddels succesvol uitgevoerd.

De implementatie van QIS duurde acht maanden. Projecten van dezelfde omvang bij verzekeraars duren vaak jaren, zo stelt de indiener van dit project. De werkzaamheden zijn naar wens en binnen tijd en budget uitgevoerd. De opdrachtgever meent dan ook dat met QIS de klant meer aangeboeden wordt op het gebied van beleving, service en producten.

Juryoordeel

De categorie waarin dit project valt heet projecten in het bedrijfsleven. De jury waardeert de nadruk die in deze aanmelding werd gelegd op juist het afronden van het project in resultaat, tijd en geld. Ict-projecten hebben de reputatie te lang te duren en te weinig op te leveren. Die reputatie willen we heel graag kwijt. Daarom is een project waarbij het draait om de open deur die maar niet dicht wil een nominatie waard.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-11T13:38:00.000Z Maarten Hillenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.