Computable Awards 2014

Smart Parking Maastricht (Q-Park en Valid)

Genomineerd voor ICT-project van het jaar in het bedrijfsleven

Fred Bons

Jurylid Fred Bons lichte de nominatie toe.

Parkeeronderneming Q-Park heeft het project Smart Parking Maastricht gedaan. Hierin was de bijdrage van Valid essentieel: onder de motorkap van Smart Parking Maastricht zit namelijk een door Valid ontwikkelde webservice. Deze webservice biedt real time informatie over de beschikbaarheid van parkeerplaatsen en tevens de actuele trend qua beschikbaarheid. De webservice wordt onder andere gebruikt door de Q-Park-app en tevens door het Parkeer Routeer Informatie Systeem (PRIS) van de Gemeente Maastricht. Met dit PRIS-systeem worden bezoekers van de Gemeente Maastricht effectief en efficiënt naar vrije parkeerplaatsen geleid.

De door Valid ontwikkelde webservice draait in de Microsoft Azure-cloud en is hiermee een mooi voorbeeld van de faciliterende rol die ict kan vervullen. Niet alleen de service aan de klanten van Q-Park verbetert, tevens draagt de webservice bij aan een betere bezettingsgraad van de garages van Q-Park. Bovendien zorgt Smart Parking Maastricht voor een verminderde belasting van het milieu.

Juryoordeel

De jury is van mening dat Smart Parking Maastricht aantoont dat geïntegreerde toepassing van ict in een logistieke omgeving tot grote voordelen kan leiden. In dit geval verbetert de servicegraad en informatieverstrekking aan klanten, verbetert de bezettingsgraad van de parkeergaragages en wordt daarmee,zij het indirect, een bijdrage geleverd aan terugdringen van de belasting van het milieu.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-11T13:40:00.000Z Fred Bons
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.