Managed hosting door True

Nederlandse Whereabouts-app gaat wereldwijd (Het World Anti-Doping Agency, De Nederlandse Dopingautoriteit, NOC*NSF, InnoSportNL en CGI)

Computable Awards 2014

Genomineerd voor ICT-project van het jaar in de publieke sector

 

Jeroen Aris

Jurylid Jeroen Aris licht de nominatie toe.

Topsporters moeten hun verblijfsgegevens, de zogenoemde ‘whereabouts’, doorgeven aan een dopingautoriteit of internationale federatie, zodat ze te lokaliseren zijn voor dopingcontroles. Na het afstudeeronderzoek van Anne Heijkoop is hiervoor een whereabouts-app ontwikkeld door De Nederlandse Dopingautoriteit, NOC*NSF, InnoSportNL en CGI. Deze app voor smartphones maakt het heel eenvoudig om aan die verplichting te voldoen.

Dit Nederlandse initiatief gaat nu internationaal en het World Anti-Doping Agency heeft deze unieke app nu wereldwijd gratis beschikbaar gesteld aan ruim 25.000 sporters. De app is voor atleten een eenvoudige, toegankelijke manier om te rapporteren over hun verblijfsgegevens en te voldoen aan de relevante regelgeving. Bovendien laten ze zien dat ze zich inzetten voor schone sport. In Nederland moeten zo’n driehonderd topatleten buiten de Olympische Spelen hun whereabouts indienen bij de Dopingautoriteit en meer dan 90 procent daarvan gebruikt de app.

Juryoordeel

Uit de vele inzendingen die de jury vanuit de publieke sector heeft gekregen was dit één van de projecten die eruit sprong, omdat het laat zien dat innovatieve producten kunnen ontstaan door samenwerking tussen het Nederlandse bedrijfsleven en de sportwereld en dat er internationale belangstelling bestaat voor dergelijke producten. Dit was voor de jury de aanleiding om het project te nomineren in de categorie ICT-project van het jaar in de publieke sector.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5112509). © Jaarbeurs IT Media.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×