Computable Awards 2014

IT4Kids

Genomineerd voor Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van het jaar

Bernard Vuijk

Jurylid Bernard Vuijk licht de nominatie toe.

Infotheek heeft de stichting IT4Kids opgericht. IT4Kids steunt primair goede doelen die zich inzetten voor kinderen en/of sport. IT4Kids richt zich op bedrijven en organisaties die geen gebruik meer maken van hun oude it-hardware. Aan de hand van de wensen en eisen van het bedrijf maakt IT4Kids een gratis en vrijblijvende donatiescan van de opkoopwaarde van de oude hardware. De opkoopwaarde kan geheel of gedeeltelijk gedoneerd worden aan een goed doel naar keuze. De hardware die gedoneerd kan worden omvat computers, notebooks, servers, netwerkapparatuur, printers en monitoren.

Infotheek-ceo Jordy Kool en managing partner Duco van Leenen steunden de goede doelen al, maar ze wilden het graag groter aanpakken. Bovendien merkten ze dat hun klanten graag goede doelen willen steunen, maar dat de budgetten het steeds minder toelaten. IT4Kids steunt goede doelen als het Jeugdsportfonds, Fonds Gehandicapten Sport en War Child.

Juryoordeel

IT4kids heeft dit jaar al meer dan dertigduizend euro opgehaald en verwacht naar meer dan 150.000 euro te gaan groeien. Gemiddeld haal ITkids meer dan tienduizend euro per maand op. De jury vindt dit een fantastisch initiatief om overtollige apparatuur te laten doneren. De opbrengst mag er zijn en IT4kids is hierdoor een terechte genomineerde in de categorie Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van het jaar.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-18T16:36:00.000Z Bernard Vuijk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.