Managed hosting door True

Switch Datacenters

Computable Awards 2014

Genomineerd voor Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van het jaar

 

Computerapparatuur ondergedompeld in olie. Voor degenen die wel eens een datacenter van binnen hebben bekeken, is het een raar gezicht. Het is gebruikelijk om de apparatuur, waaronder servers, netwerk- en storageapparatuur, onder te brengen in rechtopstaande racks en te koelen met lucht of desnoods met water als het stroomintensieve apparatuur betreft. Horizontaal geplaatste bakken met elektrisch niet-geleidende olie waarin de werkende computerapparatuur is ondergedompeld zie je nog nergens.

Switch Datacenters, eigenaar van een groot en energiezuinig ingericht ‘carrier neutraal’ datacenter in Amsterdam, heeft na een testperiode van een jaar als eerste leverancier van datacenterdiensten in Europa oliekoelingtechnologie in gebruik genomen. Het groene datacenterconcept is onderdeel van het ‘Datacenter van de Toekomst Programma’ van Switch Datacenters, waarbinnen meerdere energie-efficiënte datacentertechnologieën door de r&d-afdeling naast elkaar worden getest en ingezet, met name op het gebied van koeling en energie-efficiënte stroomvoorziening. Doel: bijdragen aan energiebesparingen binnen de datacentermarkt.

Juryoordeel

Deze inbreng valt op door de combinatie van innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met ict gebruiken we veel energie. Veel innovatie is gericht op beperking daarvan. De ingebracht case is onderdeel is van een breder r&d-programma dat gericht is op energiezuinige technologieën. Dat hier geen sprake is van een geïsoleerd experiment maakt de aanmelding sterker. Het beeld van in olie ondergedompelde apparatuur blijft hangen en is nieuw en onverwacht. De jury vindt deze oplossing daarom een nominatie waard.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5113899). © Jaarbeurs IT Media.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×