Computable Awards 2014

IBM

Genomineerd voor Softwareleverancier van het jaar

Dow, één van ’s werelds grootste chemische producenten, heeft zijn ziekteverzuim kunnen verminderen tot 3,1 procent, terwijl het gemiddelde percentage in de sector tussen 4,2 en 5,0 procent ligt. Het bedrijf spaart hierdoor de kosten van elf tot negentien voltijds contracten per duizend werknemers uit en draagt bij aan het welzijn van zijn werknemers. In samenwerking met IBM is een statistisch model ontwikkeld dat het welzijn van meer dan tweeduizend werknemers meet, analyseert en bijstuurt.

Met predictive analytics, SPSS-software die gedrag kan voorspellen, maakt Dow gebruik van een doeltreffend meetsysteem dat de alarmbel doet afgaan zodra de motivatie en productiviteit van een afdeling onder stress gebukt gaat. De software creëert voor elke werknemer een individuele score op 24 gedefinieerde stressconcepten. De afgelopen zestien jaar heeft Dow een diepgaand inzicht gekregen in het welzijn van zijn werknemers. Gemiddeld vult bijna 70 procent van de werknemers de vragenlijst in. Dit is een hoog percentage.

Juryoordeel

Niet spectaculair, maar wel degelijk. De jury vindt het mooi om te zien hoe een veteraan als SPSS opduikt op een minder verwachte plek en een rol speelt bij heel doordacht en consequent personeelsbeleid. Gedragen door top en werkvloer. Deze aanmelding maakte dat de jury zich realiseerde dat leverancier IBM bepaald niet blind is voor de cloud en die ontwikkeling meer dan serieus neemt, maar ook oog houdt voor de investeringen die gedaan zijn in oldies-but-goldies. En dat stelt gerust.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-18T16:59:00.000Z Maarten Hillenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.