Computable Awards 2014

Paralax Planning Solutions

Genomineerd voor Softwareleverancier van het jaar

Bernard Vuijk

Jurylid Bernard Vuijk licht de nominatie toe.

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) werkt samen met Paralax Planning Solutions. Paralax is specialist op het gebied van innovatieve software-oplossingen voor personeelsplanning, personeelsroosters en workforce management. Het LUMC heeft een diversiteit aan functies, diensten en onderdelen. De match tussen patiëntenzorg en personele inzet is soms een puzzel. De invoering van de nieuwe software Rostar CAS van Paralax is voor het LUMC een stap voorwaarts. De roostering is een aansprekend onderwerp voor veel LUMC-medewerkers.

Met Rostar CAS kunnen medewerkers ook via mobiele devices hun rooster inzien, inzage hebben in hun jaar uren, diensten kunnen ruilen en hun beschikbaarheid kunnen doorgeven. Hierdoor sluit de personeelsinzet beter aan op de benodigde patiëntenzorg en krijgen tegelijkertijd de medewerkers meer invloed op hun werk/privé-balans. Een andere belang is dat van tevoren wordt gedefinieerd hoeveel mensen op welk moment nodig zijn en aan welke kwalificaties ze moeten voldoen. Zo wordt ook voorkomen dat er een onderbezetting ontstaat op afdelingen of bij apparaten die iedere dag bemand moeten zijn, zoals röntgenapparatuur. Gecombineerd met inzage in het rooster van de medewerkers, leiden deze veranderingen tot een flexibelere inzet van personeel dat in onregelmatige diensten werkt.

Juryoordeel

Het LUMC heeft een duidelijke visie op hoe de werkgever/werknemer-relatie in elkaar zou moeten steken. Zij willen daartoe de interne processen optimaliseren. Paralax Planning Solutions maakt het werken voor het LUMC-medewerkers aantrekkelijker. Het Paralax-planningsysteem stimuleert bij de samenwerking tussen medewerkers en maakt het uitwisselen van medewerkers gemakkelijker. Echt een nominatie waard.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-18T17:02:00.000Z Bernard Vuijk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.