Computable Awards 2014

Qlik

Genomineerd voor Softwareleverancier van het jaar

Jeroen Aris

Jurylid Jeroen Aris licht de nominatie toe.

Qlik is opgericht in 1993 in Zweden en heeft als belangrijkste product QlikView, een user driven business intelligence-oplossing. QlikView wordt door 32.000 klanten in honderd landen gebruikt voor de analyse van gegevens en het nemen van businessbeslissingen.

In Nederland is QlikView onder andere geïmplementeerd bij de IJsvogelgroep. Dit is de organisatie achter onder andere de Pets Place-winkels. Zij wilden meer inzicht in het koopgedrag van hun klanten en sneller en eenvoudiger inzicht te krijgen in de uitgaven en aankopen per kassabon. De oplossing moest het ook mogelijk maken om informatie uit de kassasystemen te combineren met data uit de webshop. De IJsvogelgroep koos het QlikView Business Discovery Platform. Hierdoor zitten ze veel dichter op de omzet en kunnen ze sneller sturen op ontwikkelingen in de grillige consumentenmarkt.

Juryoordeel

QlikView is een gebruikersvriendelijk business intelligence-platform. In Nederland ziet de jury succesvolle QlikView-implementaties zoals bij de IJsvogelgroep. Het bedrijf heeft een goede positie verworven tussen de grote bi-spelers en daarom kent de jury het innovatieve bedrijf een nominatie toe in de categorie Softwareleverancier van het jaar.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-18T17:04:00.000Z Jeroen Aris
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.