Computable Awards 2015

Dell

Genomineerd voor Hardwareleverancier van het jaar

Bernard Vuijk

Jurylid Bernard Vuijk licht de nominatie toe

Dell werd in 1984 opgericht door Michael Dell met slechts duizend dollar en met als doel het verbeteren en vereenvoudigen van technologie. In 2014 vierde de hardwareleverancier alweer zijn dertigste verjaardag met een mooi verleden om op terug te kijken en een mooie toekomst voor de boeg. De nominatie heeft dan ook betrekking op het werk dat Dell tot op heden heeft voortgebracht.

Een jaar na de oprichting van Dell wordt de eerste Dell pc gebouwd, een 5,25 inch floppy drive en een harde schijf met 10MB. Dell richt zich op de productiemethode en een nieuw niveau van klantenservice met bijvoorbeeld risicovrije productruil en productsupport thuis binnen één dag. Deze strategie werpt zijn vruchten af en in 1987 richt Dell in het Verenigd Koninkrijk zijn eerste vestiging in het buitenland op. Na vier jaar brengt Michael Dell zijn bedrijf naar de beurs en haalt hij 30 miljoen dollar op. De marktkapitalisatie is in deze vier jaar gestegen van 1000 dollar naar 85 miljoen dollar.

Dell groeit uit en verovert Europa. Na Europa zijn Azië, Japan en Noord- en Zuid-Amerika aan de beurt en in 2001 is Dell de wereldwijde nummer één van de pc-fabrikanten. Gartner positioneert Dell maar liefst elft keer als leider in zijn Magic Quadrant Reports. Bovendien benoemt Newsweek Dell tot groenste bedrijf van de Verenigde Staten. Gartner. Vorig jaar lanceert Dell het Center for Entrepreneurs in Nederland, waarmee Dell start-ups helpt in Nederland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Ierland.

Juryoordeel

Een prachtig voorbeeld van een organisatie die klein beginnen op een zolderkamer of in de garage en die uitgroeit tot een Multinational. De droom van veel ondernemers. Dell heeft ondanks de wereldwijde recessie zichzelf staande gehouden door vernieuwend te blijven en een service gerichte mindset te hanteren. Een hardware leverancier die een nominatie verdient.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-19T10:53:00.000Z Bernard Vuijk