Computable Awards 2015

F-Secure

Genomineerd voor Securityleverancier van het jaar

Bernard Vuijk

Jurylid Bernard Vuijk licht de nominatie toe

F-Secure heeft de broncode van locatiedienst Lokki aan de open source-gemeenschap overhandigd. Door de overhandiging is het nu voor iedereen mogelijk de software gratis in nieuwe locatiediensten en in apps te gebruiken. Het is ook een mogelijkheid een open source-gemeenschap op te zetten rondom het delen van locaties waarbij beveiliging en privacy in acht worden genomen.

F-Secure introduceerde in 2013 de ‘location sharing’ app Lokki voor families en andere ‘privacy-minded’ groepen. Eind 2014, met een sterkere focus op diensten die strategisch dichter tegen beveiliging en privacy aanliggen, besloot F-Secure Lokki als onafhankelijke dienst aan te bieden. Via het open source-initiatief zal Lokki’s technologie blijven bestaan en krijgt het mogelijk nieuwe locatiedienstinnovaties van studenten, startups en mobiele dienstenontwikkelaars. Daarnaast vormt het een nieuw onderzoeksplatform voor academische partners.

Het Lokki open source-project wordt al gebruikt in een Open Academy-project met studenten Computerwetenschappen van de Software Factory van de University of Helsinki, de Department of Computer Science van de Stanford University, Massachusetts Institute of Technology en de University of Illinois.

'De samenwerking met Software Factory helpt Lokki als een gevestigde naam in het open source-project,' zegt Fabian Fagerholm, die de Software Factory aan de University of Helsinki coördineert. Software Factory is een experimenteel software R&D laboratorium dat educatie, cross-disciplinaire onderzoeken en hoogwaardig ondernemerschap stimuleert en toejuicht.

'We geloven in openheid en de vrijheid van het internet', zegt Harri Kiljander, Director, Consumer Security bij F-Secure. 'Lokki is als F-Secure-product tot een einde gekomen, maar zo willen we iets teruggeven en hopen we dat deze technologie iets nieuws teweeg kan brengen.' F-Secure heeft nu de Lokki-broncode voor Android, iOS en Windows Phone apps vrijgegeven en voor de beveiligde server als een open source project via https://github.com/f-secure/lokki.

Juryoordeel

Het Lokki open source-project wordt inmiddels gebruikt door studenten Computerwetenschappen aan gerenommeerde high-tech Universiteiten. F-Secure heeft de Lokki-broncode vrijgegeven en laat de gemeenschap meeprofiteren van hun innovatief talent en kennis. De jury is het eens met F-Secure dat openheid en de vrijheid van het internet een gemeenschappelijk goed is.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-29T11:06:00.000Z Bernard Vuijk