Computable Awards 2015

Dutch Innovation Factory met De Haagse Hogeschool

Genomineerd voor ICT-opleider van het jaar

Bernard Vuijk

Jurylid Bernard Vuijk licht de nominatie toe

Zoetermeer heeft de nationale primeur met een drietal hbo ict-opleidingen van De Haagse Hogeschool, een innovatiecentrum (incubator) en verschillende ict-bedrijven onder één dak in de Dutch Innovation Factory. De zwaartepunten van de opleidingen en het onderzoek van De Haagse Hogeschool in Zoetermeer zijn cybersecurity, social innovation, onderwijsvernieuwing en 3D & serious gaming.

Het grote voordeel van het samenbrengen van ict-onderwijs en -onderzoek en bedrijven in één gebouw is dat de partijen elkaar sneller kunnen vinden bij de uitwisseling van kennis en samenwerken aan innovaties. Daarnaast kunnen studenten makkelijker een stageplek of een baan vinden, gastcolleges zijn eenvoudiger te organiseren en studenten worden eerder verleid zelf een bedrijf te starten.

Tijdens de opening is ook een innovatiemarkt. Studenten en ondernemers laten de bezoekers daar hun eerste innovaties zien die door een samenwerking in de Dutch Innovation Factory zijn geboren. Een ander onderdeel van het programma is een lezing over een stimulerende omgeving als aanjager voor ambitieus en innovatief ondernemerschap.

De Dutch Innovation Factory aan de Bleiswijkseweg staat op loopafstand van het terrein van Siemens Nederland, waar ook o.a. Atos, Nokia en Teleplan zijn gevestigd. Dit gebied wordt getransformeerd tot het Dutch Innovation Park met allerlei innovatieve bedrijven op het gebied van ict. De komende jaren kunnen de opleidingen in de Dutch Innovation Factory uitgroeien tot zo’n 800 studenten. 

Juryoordeel

Het samenbrengen van een drietal hbo ict-opleidingen en verschillende ict-bedrijven in een gebouw zorgt ervoor dat partijen elkaar sneller kunnen vinden bij de uitwisseling van kennis en samenwerken aan innovaties. De uitwisseling van deze kennis en ervaringen tussen bedrijfsleven en school is in Nederland uniek en biedt een betere ontwikkeling en aansluiting op de praktijk voor studenten.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-28T10:50:00.000Z Bernard Vuijk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.