Computable Awards 2015

Misco Solutions

Genomineerd voor ICT-dienstverlener van het jaar

Misco Solutions heeft de fysieke installatie van stem(registratie)systemen verzorgd voor de presidentiële verkiezingen in Ghana. Als vervolgopdracht hebben zij de opdracht gekregen om deze systemen op locatie gereed te maken voor hergebruik.

De uitdaging die zich voordoet bij het gereedmaken van de stem(registratie)systemen voor hergebruik, is het daadwerkelijk vaststellen van de identiteit van de stemgerechtigde en het vaak ontbreken van de officiële identiteitsbewijzen. De oplossing die hiervoor is gekozen is om een stemsysteem in te richten dat volledig is gebaseerd op de biometrische kenmerken van de persoon.

Het opzetten van een goed beveiligd systeem is de grootste horde die genomen dient te worden. Gezien de grootte van Ghana en de beperkte middelen die de bevolking heeft om te kunnen reizen is er gekozen voor het opzetten van een groot aantal mobiele verkiezingskantoren. Misco Solutions heeft hiervoor de eerder geleverde laptops, printers en randapparatuur verzameld en na grondige schoonmaak opnieuw uitgerold.

Hiervoor is een goed beveiligde locatie gekozen waar Nederlandse projectcoördinatoren samen hebben gewerkt met lokale werknemers. Zekerheden in Nederland zoals stroomvoorziening, internetverbinding en veiligheid zijn factoren waar in Ghana extra rekening mee moet worden gehouden. Om zeker te weten dat de doorlooptijd van het project niet in gevaar zou komen is er een risico analyse gemaakt en een fysieke controle van de locatie gedaan. Hierop is een risk management strategie beschreven. In dit project zijn 6.800 laptops schoongemaakt, de harddisks geleegd, voorzien van een nieuw image, identificatie labels aangebracht en met de overige apparatuur in koffers ondergebracht en afgeleverd. Dit allemaal binnen de gestelde periode van drie maanden.

Juryoordeel

De jury is van mening dat Misco Solutions hiermee heeft aangetoond dat een succesvol project onder complexe en onbekende omstandigheden mogelijk is. Juist de combinatie van een technisch project met een maatschappelijk verantwoorde doelstelling spreekt tot de verbeelding.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-21T10:55:00.000Z Fred Bons