Computable Awards 2015

Cisco

Genomineerd voor ICT-infrastructuurleverancier van het jaar

Cisco gaat de komende drie jaar projecten van het MediaLAB Amsterdam van de Hogeschool van Amsterdam ondersteunen, met als doel de samenwerking in het Amsterdam Creative Industries Network te versterken. Cisco stelt technische faciliteiten beschikbaar, zoals Telepresence (hoogwaardige videoconferencing) voor internationale samenwerking, en geeft studenten toegang tot experts. De samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Cisco komt voort uit een succesvol proefproject vorig jaar in Bangalore India en Amsterdam.

Na goede ervaringen met het proefproject wilde Cisco een structurele samenwerking aangaan met het Amsterdam Creative Industries Netwerk en de Hogeschool van Amsterdam. De studenten van het MediaLAB hebben een experimentele aanpak, en dat leidt tot onverwachte resultaten. Het project dat wordt ondersteund, te weten het tegengaan van verspilling in Amsterdam en Bangalore, heeft een interessante relatie met het internet of everything (toepassingen van sensoren) en Amsterdam als smart city. Ook voor de HvA zijn de voordelen van de samenwerking evident. Met de faciliteiten en de technologische expertise van Cisco komen de studenten echt tot verrassende innovaties.

In het project om verspilling tegen te gaan, kijken studenten in Amsterdam naar de verschillende oorzaken van de verspilling, van onachtzaamheid tot marktmechanismen. De studenten in Bangalore richten zich op de verwerking van afval in de stad. Momenteel onderzoeken de studenten verschillende invalshoeken om het probleem aan te pakken en experimenteren ze met sensoren in mogelijke oplossingen. 

Dat de samenwerking tussen Cisco en de Hogeschool van Amsterdam succesvol is blijkt uit de internationale aandacht die het vorige project over veiligheid van vrouwen in de publieke ruimte ontving. Zo werd het project afgelopen week op de Maker Faire in Rome gepresenteerd en won het op 10 oktober 2014 de Best Design Award tijdens de Design & Emotion conference in Bogota, Colombia.

Juryoordeel

De jury is van mening dat hier sprake is van een ‘school’-voorbeeld van privaat-publieke samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Het feit dat tegelijkertijd sprake is van een tot de verbeelding sprekend maatschappelijk relevante doelstelling is een extra pre.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-22T11:41:00.000Z Fred Bons
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.