Computable Awards 2015

Hippo

Genomineerd voor Softwareleverancier van het jaar

De Amsterdamse softwaremaker Hippo heeft een grote licentiedeal gesloten met EMC Documentum, onderdeel van EMC. Door de samenwerking in de Verenigde Staten verwacht men meer vaart te kunnen maken op het continent.

Hippo is ontwikkelaar van zijn eigen web content management systeem (cms). EMC Documentum legt zich toe op online documentenmanagement. Het bedrijf beheert met name complexe documenten waarbij beveiliging essentieel is. De onderneming is sterk in sectoren als de olie-industrie, farmacie en kerncentrales.

Hoewel er geen sprake is van een exclusieve deal, is het cms van Hippo het enige dat EMC verkoopt. Hippo werd zelf benaderd door de softwarereus. De ontwikkelaar is al enige tijd actief in de VS. De onderneming heeft er een eigen kantoor met tien personeelsleden. De laatste twee jaar nam de omzet 200 procent toe. Door de samenwerking met EMC verwacht Hippo dat de ontwikkelingen in een stroomversnelling zullen komen.

Het in 2005 opgerichte Hippo is een snelle groeier. De onderneming is inmiddels een vaste waarde binnen de Fast50, de competitie van Deloitte rond snelgroeiende bedrijven. Afgelopen jaar nam de totale omzet met 40 procent toe, met name in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de VS groeit de onderneming snel.

Juryoordeel

De jury is van mening dat Hippo met deze samenwerking aantoont dat Nederlandse ict-producten en -leveranciers wereldwijd hun mannetje staan en (h)erkend worden als relevante partijen. Oftewel: een softwareleverancier waar Nederland trots op kan zijn!

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-01T11:42:00.000Z Fred Bons
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.