Computable Awards 2015

Samsung

Genomineerd voor Hardwareleverancier van het jaar

Samsung investeert in 2015 ruim honderd miljoen dollar in de gemeenschap van IoT-ontwikkelaars. De Zuid-Koreaanse fabrikant wil dat vanaf 2017 alle televisies klaar zijn voor het internet of things (IoT); binnen vijf jaar geldt dat voor alle hardware die Samsung aanbiedt. Dit zal de beschikbaarheid van IoT-apparaten in de markt versnellen.

Samsung heeft nu al diverse IoT-apparaten en -componenten in zijn assortiment. In 2014 leverde Samsung meer dan 665 miljoen producten. Dit aantal zal de komende tijd verder toenemen is de verwachting. Nu steeds meer apparaten continu aanstaan en altijd zijn verbonden met internet, groeit de noodzaak om ze zuiniger en kleiner te maken. Samsung ontwikkelt slimme sensoren die zó precies zijn dat ze de omgeving van de gebruiker begrijpen. Deze zijn in te zetten voor talloze toepassingen, zoals voor het in 3D waarnemen van extreem kleine bewegingen.

Samsung werkt ook aan uiterst zuinige en compacte chips voor gebruik in apparaten zoals wearables en mobiele apparatuur. Voorbeelden van deze chips zijn de ePOP (embedded package on package) en de Bio-Processor.

De mogelijkheden van IoT zijn eindeloos, mits de technologische infrastructuur open blijft en alle leveranciers samenwerken en gezamenlijk toepassingen ontwikkelen. Dat betekent samen bouwen aan de technische infrastructuur en samen bouwen aan innovatieve diensten waar de consument echt wat aan heeft. Het internet of things kan onze maatschappij, economie en de manier waarop wij leven veranderen. Daarom heeft de technologiesector de plicht om onderling en met andere onderdelen van de maatschappij op te trekken om de belofte van IoT waar te maken.

Juryoordeel

De jury is van mening dat Samsung hiermee wederom aantoont een enorme innovatiekracht aan de dag te leggen, niet als doel op zich, maar als voorloper in de verdere ontwikkeling en toepasbaarheid van technologie voor algemeen en dagelijks gebruik.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-19T10:57:00.000Z Fred Bons