Computable Awards 2015

Fox-IT

Genomineerd voor Securityleverancier van het jaar

Na een uitgebreid selectieproces koos het ministerie van Defensie op 4 maart 2014 voor Fox-IT voor de realisatie van een electronic key management system (ekms). Doel van dit project is het effectiever en efficiënter maken van de communicatiebeveiliging van Defensie, door het beheer van versleutelingsapparatuur en bijbehorende digitale sleutels te automatiseren.

Het electronic key management system (ekms) gaat een centrale rol spelen in de administratie en de logistiek van digitale sleutels. Dankzij het ekms kunnen niet alleen de computers maar ook de voertuigen en manschappen van Defensie veiliger communiceren. Door te voldoen aan NAVO standaarden sluit het ekms goed aan op internationale systemen.

Het ekms wordt de nieuwe standaard voor het beheer van digitale sleutels. De aanmaak, registratie en uitgifte worden hiermee gecentraliseerd. Het sleutelmateriaal wordt gebruikt in bijvoorbeeld vpn-systemen, militaire radio’s of communicatieapparatuur in voertuigen. Goed beheer van de cryptografische sleutels is essentieel voor het beschikken over een veilige verbinding.

Juryoordeel

Om de sleutels van het ekms naar het eindsysteem te distribueren worden meer dan 400 electronic fill devices (efd) geleverd. Het ekms zal voldoen aan NAVO standaarden en is daardoor tevens geschikt voor inzet tijdens internationale missies. Het hart van ekms wordt gevormd door de RedFox crypto module, die Fox-IT samen met het Nationaal Bureau Verbindingsbeveiliging (NBV) heeft ontwikkeld. De jury is van mening dat Fox-IT haar leidende positie in security hiermee bevestigt, zo niet verstevigt. Security is een serieus onderwerp, Fox-IT is hierin een bepalende partij.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie de beste ceo van het jaar is. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-29T11:04:00.000Z Fred Bons