Computable Awards 2015

Juryrapport: LARS

Genomineerd voor ICT-project van het jaar in het Onderwijs

Project: LARS (Leerlingen App Rijd Samen) Uitgevoerd door: Pink Valley en PinkRoccade Local Government

Zo komen innovaties tot stand! Een vader heeft zijn twijfels bij het taxivervoer voor zijn zoon die 20 km verder op een school voor speciaal onderwijs zit. Het taxibusje is vaak leeg en dat betekent weinig sociale contacten voor zijn zoon. Op de route naar school wonen wellicht nog meer kinderen. Waarom niet een eigen dienst opzetten waarbij ouders via een simpele app hun kinderen kunnen aanmelden voor een ritje naar school op juist naar huis. Een Uber voor leerlingen. 

De app LARS (Leerlingen App Rijd Samen) wordt gebouwd door Pink Valley, van PinkRoccade en is vernoemd naar de zoon waarom het allemaal begon: Lars. De jury was onder de indruk van de manier waarop een probleem met wat creatief denken, kan leiden tot een oplossing die simpel is in opzet, maar effectief in gebruik en kan leiden tot het uit z’n isolement halen van een kwetsbare doelgroep. Kinderen kunnen immers met deze app makkelijk van school naar huis komen, maar ook tot afspraken komen om bij elkaar te spelen. Ouders onder elkaar runnen de service, de school speelt een centrale rol in de coördinatie: iedereen blij. Echte innovaties dienen het gemak en leiden tot een beter leven. De jury vindt daarom dat deze inzending zeker tot de laatste vijf behoort.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie de beste ceo van het jaar is. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-22T11:10:00.000Z Frans Schouwenburg
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.