Computable Awards 2015

Juryrapport: TalentQuest & Ready4Work

Genomineerd voor ICT-project van het jaar in het Onderwijs

Project: TalentQuest & Ready4Work Uitgevoerd door: Hofstad MAVO en IamProgrez

IamProgrez is een platform op basis waarvan games ontwikkeld worden. Een voorbeeld van een game is Ready4Work. Ready4Work is een game waarbij competenties, 21st century skills en werknemersvaardigheden gemeten worden. In de game kiest de speler challenges die zijn ingebracht door het bedrijfsleven, de overheid of maatschappelijke organisaties, het bewijs van de challenges gaat naar de challenge eigenaar toe. Is de challenge goed gedaan dan krijgt de speler credits, deze kunnen weer verzilverd worden in de webshop waar zaken als sollicitatie trainingen, netwerkbijeenkomsten, meet en greets worden aangeboden. Daarnaast speelt de speler om bovenaan het “leaderbord” te staan (competitie element) dit zijn de toptalenten. Hoe langer de game gespeeld wordt hoe meer gemeten en onderscheidend het cv wordt. 

Ready4Work wordt ingezet om de brug naar de arbeidsmarkt te slaan, om jongeren in een werkloze situatie van de bank te houden. Op diverse scholen levert Ready4Work in het kader van nazorg elke leerling een meer onderscheidend cv. Ready4Work is inmiddels succesvol in meerdere steden en scholen.

Juryoordeel

Volgens de jury zijn de games op basis van het platform van IamProgrez origineel en vernuftig. Een van de meest aantrekkelijke elementen is de combinatie tussen een online platform en offline opdrachten, of challenges. Door middel van de challenges werken de leerlingen aan hun competenties en vaardigheden. Via het online platform worden zij gemotiveerd. Leerlingen ontvangen credits, die in de webshop zijn in te wisselen voor bijvoorbeeld een uur uitslapen. Ondertussen verzameld het platform data op basis waarvan voor de speler de meest toepasselijke challenges geselecteerd worden. Een inzending die zeker tot de laatste vijf moet behoren.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie de beste ceo van het jaar is. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-21T16:35:00.000Z Arjan Geurts