Computable Awards 2015

Fontys Hogeschool

Genomineerd voor ICT-opleider van het jaar

Op vrijdag 12 september 2014 opende Fontys ObjeXlab officieel haar deuren. ObjeXlab, onderdeel van het Centre of Expertise High Tech Systems & Materials, draagt met onderzoek en innovatie bij aan de nieuwste ontwikkelingen van Additive Manufacturing (3D printing) en Adaptive Robotics. Het lab is op het gebied van educatie en onderzoek een belangrijke schakel tussen bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen.

Het ObjeXlab van Fontys Hogeschool richt zich op innovatieve productietechnologieën in de Brainport regio (regio Zuidoost Brabant). Het doel van het ObjeXlab is hét kenniscentrum te zijn voor praktijkgericht onderzoek en opleiden op het vakgebied van hightech innovatieve productietechnologieën.

Zo bevat het ObjeXlab een Roboticalab dat werkt aan verschillende projecten met andere opleidingen en regionale mkb-bedrijven om nieuwe toepassingen in een productieomgeving te onderzoeken. Daarnaast is ObjeXlab bezig met 3D-printen, waarbij een digitaal bestand wordt omgezet in een object. Dit najaar start ObjeXlab een project waarin duurzaamheid centraal staat. Het plastic afval van Fontys Hogeschool zal worden hergebruikt in 3D-printen. Het vormt de grondstof voor onderdelen zoals prototypes voor machines en andere printobjecten.

Naast de traditionele manier van opleiden in de vorm van stage en afstudeeropdrachten, stimuleert ObjeXlab partnerships waarin bedrijven en studenten samenwerken aan projecten. In oktober gaat een multidisciplinair team van Fontys instituten van start om een nieuwe vorm van onderwijs te ontwikkelen. Zo kunnen studenten van bijvoorbeeld paramedische opleidingen samen met techniekstudenten 3D-geprinte schoenzooltjes voor één unieke gebruiker gaan ontwerpen en produceren. De regionale samenwerking met andere opleidingen, TU/e, Summa, Design Academy en Fontys instituten, is breed. Van paramedisch tot ethisch, van economie tot creatieve industrie.

Juryoordeel

De jury is van mening dat Fontys Hogeschool hiermee aantoont dat een instelling voor hoger onderwijs meer kan doen voor de ontwikkeling en innovatie dan louter lesgeven en onderzoek. Met dit initiatief worden bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en studenten bij elkaar gebracht, met baanbrekende en tegelijkertijd toepasbare innovaties tot gevolg.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-28T10:51:00.000Z Fred Bons