Computable Awards 2015

Job Witteman, AMS-IX

Genomineerd voor CEO van het jaar

Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), het grootste internetknooppunt ter wereld, heeft een succesvol jaar gehad in 2014. Onder aanvoering van haar CEO Job Witteman zijn er op het moment bijna zevenhonderd aangesloten klanten en leden van AMS-IX en groeide het internetverkeer met 30 procent.

Voor het derde opeenvolgende jaar zijn er meer dan 100 partijen aangesloten op het platform van AMS-IX, waarvan 90 procent buiten de Nederlandse grenzen komt. In totaal heeft AMS-IX daarmee bijna 700 aangesloten klanten en leden.

Daarnaast groeide het internetverkeer op AMS-IX het afgelopen jaar met 30 procent. Dit is iets meer dan Cisco in haar ‘Visual Networking Index’ heeft voorspeld voor het globale internetverkeer tijdens piekuren. Het totale internetverkeersvolume binnen AMS-IX is in 2014 met 28 procent gegroeid tot 7,1 Exabyte (ruim 7 miljoen Terabyte). Ter illustratie: één Terabyte aan muziek is al genoeg om meer dan drie jaar continu muziek te luisteren.

In september werd ook een nieuwe piek in de snelheid van het internetverkeer gehaald: toen werd voor het eerst de grens van 3 Terabit per seconde (Tbps) doorbroken. Bovendien zag AMS-IX het IPv6-verkeer in de afgelopen twee jaar verviervoudigen: van 6 Gigabit per seconde (Gbps) in 2012 tot 24 Gbps in 2014.

Juryoordeel

De jury is van mening dat AMS-IX, onder aanvoering van zijn ceo Job Witteman, overtuigend laat zien dat Nederland dankzij de digitale infrastructuur een cruciale rol speelt in de wereldwijde digitale economie.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-03T17:41:00.000Z Fred Bons
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.