Computable Awards 2015

Sogeti

Genomineerd voor ICT-dienstverlener van het jaar

In opdracht van energiebedrijf Eneco heeft Sogeti een webapplicatie ontwikkeld waarmee bestuurders van het automerk Tesla hun auto op het gunstigste moment kunnen opladen. De applicatie past de laadsnelheid aan op basis van de actuele stroomprijzen. Als de prijs van duurzame stroom het laagst is, wordt de auto het snelst opgeladen. Voor de ontwikkeling van deze webapplicatie heeft de it-dienstverlener gebruik gemaakt van Microsoft Azure-technologie. De Tesla-auto is gekoppeld aan het internet en levert real time informatie aan de Eneco SlimLaden applicatie. Die informatie wordt gebruikt om het laadgedrag van de auto aan te sturen.

Deze Eneco SlimLaden applicatie is de eerste in Nederland die zowel de laadsnelheid van de Tesla-auto aanstuurt als continu de beschikking heeft over actuele energieprijzen. Sogeti heeft gebruik gemaakt van verschillende diensten van Microsoft Azure zoals Stream Analytics, Service Bus en WebJobs. Analytics en Service Bus worden gebruikt voor de communicatie tussen de verschillende componenten van de applicatie. In WebJobs zit de logica van de applicatie die de slimme laadprofielen genereert.

Juryoordeel

De communicatie tussen de Tesla en de SlimLaden-applicatie is een geweldig voorbeeld van een internet of things-oplossing. De keuze om Sogeti in dit project als dienstverlener mee te nemen waren gebaseerd hun ruime kennis en ervaring met Microsoft Azure-technologie. Sogeti heeft geholpen bij de ontwikkeling, de architectuur en de implementatie van deze unieke webapplicatie. Een knap staaltje werk van de dienstverlener en daarom is de algemene jury van de Computable Awards 2015 van mening dat Sogeti niet in deze categorie mag ontbreken.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-21T10:53:00.000Z Maarten Hillenaar