Computable Awards 2015

Cyber Threat Alliance

Genomineerd voor Securityleverancier van het jaar

Cyberaanvallen worden steeds geavanceerder. Om deze aanvallen voor te kunnen blijven, is diepgaand en up-to-date inzicht in de ontwikkeling van cyberdreigingen essentieel. Daarom heeft Intel Security, samen met Fortinet, Palo Alto Networks en Symantec, de Cyber Threat Alliance (CTA) opgericht.

Het doel van de Cyber Threat Alliance is om binnen de sector te zorgen voor een betere coördinatie van de inspanningen tegen cybercriminaliteit. Dit willen ze bereiken door nauwe samenwerking en het uitwisselen van informatie over dreigingen en over aanwijzingen dat organisaties zijn gecompromitteerd, ook wel indicators of compromise (IoC) genoemd. Andere organisaties zijn uitgenodigd om toe te treden tot deze belangrijke alliantie.

Intel Security werkt samen met de industrie aan dreigingsinformatie, oftewel threat intelligence, die verder gaat dan de traditionele uitwisseling van nieuw gedetecteerde malware-varianten. Met het McAfee Labs-team van 450 analisten in dertig landen levert Intel Security een belangrijke bijdrage aan de CTA, op basis van een structuur waarbinnen de deelnemers elkaar kunnen voorzien van informatie over complexe, meerdimensionale aanvallen, waardoor direct actie kan worden ondernomen. Het gaat onder andere om informatie over zero-day kwetsbaarheden, beheerservers voor botnets, nieuw gedetecteerde varianten van mobiele malware en IoC’s die betrekking hebben op geavanceerde dreigingen. 

Juryoordeel

De jury huldigt de opvatting van de initiatiefnemers dat de groeiende afhankelijkheid van internet, met de bijbehorende grote kwetsbaarheid voor aanvallen, roept om samenwerking in de industrie. Aanvallen van cybercriminelen gericht op bedrijven en consumenten kunnen worden aangepakt met innovatieve technologie en expertise, maar dat gaat beter als er binnen de industrie beter wordt samengewerkt. 

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-29T11:01:00.000Z Maarten Hillenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.