Computable Awards 2015

IT-Staffing

Genomineerd voor ICT-detacheerder van het jaar

Ict-hulporganisatie Viafrica en detacheerder IT-Staffing zijn de campagne Uurtje Factuurtje gestart. Freelancers die via IT-Staffing werken, zowel detachering als contracthandling, kunnen iedere maand een uur, of een gedeelte daarvan, aan Viafrica doneren. De opbrengst wordt ingezet voor ict-projecten op scholen in Tanzania en Kenia.

Viafrica heeft de afgelopen tien jaar honderden scholen van computeronderwijs voorzien. Naast de aanschaf van apparatuur worden de scholen vanuit vestigingen in Kenia en Tanzania langdurig begeleid met onderhoud, support, lesmateriaal en training. De afgelopen twaalf jaar heeft Viafrica een kwart miljoen studenten toegang verleend tot ict-onderwijs. Computable steunt Viafrica via het project ‘ICT zonder grenzen’.

Consultants die via ‘Uurtje Factuurtje’ een gewerkt uur aan Viafrica willen doneren, bepalen zelf elke maand opnieuw of ze willen meedoen en aan welk project ze willen bijdragen. Deelnemers krijgen regelmatig rapportages van de door hen gekozen projecten. Een voorbeeld van een project is: het inrichten van een compleet computerlokaal, inclusief lokaal netwerk, centrale server met een e-learning omgeving en twintig werkplekken. Daarbij worden leerkrachten getraind en gedurende drie jaar ondersteunt Viafrica de school met een helpdesk en technisch onderhoud.

Nog een voorbeeld: voor de tegenwaarde van drie uur per maand kan een docent acht weken lang ondersteund worden met het gebruik van ict binnen zijn of haar lessen.

Juryoordeel

De jury waardeert het initiatief IT-Staffing en die van de freelancers die hun bijdrage leveren. Hoewel de nominaties in eerste instantie draaien om de prestaties van bedrijven in hun categorie acht de jury het nemen van een dergelijk aansprekend en praktisch initiatief een nominatie meer dan waard.  

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-20T10:52:00.000Z Maarten Hillenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.