Computable Awards 2015

Juryrapport: Jouw Internet Portaal

Genomineerd voor ICT-project van het jaar in de zorg

Dit artikel delen:

Project: Jouw Internet Portaal (JIP) Uitgevoerd door: 's Heeren Loo Zorggroep en iPROFS

s'Heeren Loo Zorggroep heeft met JIP als doel om mensen dichter bij elkaar te brengen, of om ze gebruik te laten maken van nieuwe digitale ontwikkelingen. Zij willen dat bereiken door het internet bereikbaar te maken voor ouderen, jongeren op speciaal onderwijs of mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, die buiten de boot lijken te vallen en daarmee steeds verder achterop raken. iProfs heeft een opzet bedacht voor een nieuwe internet browser met een zeer eenvoudige bediening, een touch-interface, optionele eenknopsbediening en zo min mogelijk afleiding in het scherm.

De jury heeft JIP gekozen tot één van de vijf genomineerden omdat zij met hun oplossing erin geslaagd zijn om een userinterface te bouwen die visueel is, op basis van iconen en plaatjes. Naast het visuele is de userinterface flexibel van opzet. Daardoor zijn zij erin geslaagd om bijvoorbeeld binnen de doelgroep gehandicapten het mogelijk te maken de browser op basis van de individuele mogelijkheden in te stellen. Hiermee wordt de zelfredzaamheid van een kwetsbare groep verhoogd.

Juryoordeel

Hoewel de markt voor deze oplossing in Nederland beperkt is, is de jury van mening dat er voldoende mogelijkheden zijn om deze oplossing te vermarkten en daarmee een robuustere basis te bieden voor doorontwikkeling. De oplossing kan binnen scholen in het lager onderwijs ingezet worden, en het heeft internationale potentie. Het is eveneens een oplossing om mensen die een taal achterstand hebben of analfabeet zijn, kennis te laten maken met de digitale wereld.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie de beste ceo van het jaar is. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-29T13:16:00.000Z Remko Heethuis