Computable Awards 2015

AMS-IX

Genomineerd voor ICT-infrastructuurleverancier van het jaar

Jeroen Aris

Jurylid Jeroen Aris licht de nominatie toe

Het belangrijkste knooppunt binnen de Nederlandse internetinfrastructuur is de Amsterdam Internet Exchange. AMS-IX koppelt zo'n zevenhonderd netwerken van bijvoorbeeld vaste en mobiele internetproviders en datacenters aan elkaar.

Gekeken naar het aantal netwerken dat AMS-IX met elkaar koppelt, is het de één na grootste IX ter wereld en op basis van verwerkte data is het zelfs de grootste. AMS-IX is een belangrijke reden voor de snelheid en stabiliteit van de Nederlandse internetinfrastructuur en draagt daarmee bij aan de digitale economie.

Juryoordeel

De jury is onder de indruk van de rol die de Amsterdam Internet Exchange speelt voor het internetverkeer in Nederland en de wereld. Met de AMS-IX zijn wij ook een aantrekkelijk land voor de vestiging van data centers, zoals die van Google en Microsoft. De jury kan niet om een partij heen die zo’n cruciale rol speelt in het internet voor ons allemaal. Daarom kent de jury een nominatie als ict-infrastructuurleverancier van het jaar toe aan de AMS-IX.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-22T11:40:00.000Z Jeroen Aris