Computable Awards 2015

LeaseWeb

Genomineerd voor ICT-infrastructuurleverancier van het jaar

Sander Hulsman

Jurylid Sander Hulsman licht de nominatie toe

Het Debian Project, ontwikkelaar van een van de eerste OS-distributies (operating system) uit de Linux-geschiedenis, heeft gekozen voor LeaseWeb Nederland om de hosting-infrastructuur te verzorgen voor het wereldwijd beschikbare Debian OS Snapshot Archief. De geleverde infrastructuur biedt een capaciteit van tachtig terabyte, met ruimte om verder te groeien.

Het Debian OS Snapshot Archief biedt toegang tot oudere softwarepakketten die in Debian zijn opgenomen sinds de eerste lancering van het besturingssysteem, meer dan twintig jaar geleden. Het snapshotarchief geeft ontwikkelaars toegang tot historische informatie over Debian-pakketten, informatie die zij kunnen gebruiken voor softwareontwikkeling, inclusief debuggen en patchen.

Het Debian OS Snapshot Archief groeit meer dan 5 TB per jaar. Daarom zocht het Debian Project een hostingpartner die hun wereldwijde behoefte aan infrastructuur zou kunnen ondersteunen. Als onderdeel van een driejarig contract heeft LeaseWeb Nederland het Debian Project voorzien van een private rack met storage-servers, ondergebracht in een datacenter in de regio Amsterdam. Ook wordt er extra bandbreedtecapaciteit geleverd bij de oplossing, evenals een directe verbinding tot een ip-netwerk met een beschikbare bandbreedtecapaciteit van meer dan 4,5 Tbps.

Juryoordeel

Omdat het Debian Project een non-profit open source-initiatief is, met duizenden vrijwilligers over de gehele wereld, levert LeaseWeb Nederland de storage en hosting services kosteloos. De jury is zeer te spreken over deze donatie aan het open source-project. De hostingprovider is overigens bekend met het open source besturingssysteem. Ongeveer een kwart van de LeaseWeb-klanten gebruikt namelijk een Debian-distributie voor hun Linux OS. Allemaal zaken die een nominatie voor LeaseWeb in deze categorie rechtvaardigen.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-22T11:43:00.000Z Sander Hulsman