Computable Awards 2015

Apple

Genomineerd voor Hardwareleverancier van het jaar

Sander Hulsman

Jurylid Sander Hulsman licht de nominatie toe

Na een jarenlange verbouwing is het Rijksmuseum in Amsterdam in 2014 heropend. Onderdeel van de verbouwing was ook de vernieuwing van de ict. Hierin is er gekozen om technologie ondergeschikt te maken aan de bezoekerservaring. De ict moest zo opgezet worden dat de bezoeker er geen hinder aan zou ondervinden, maar wel gebruik kon maken van de aanvullende digitale dienstverlening die ict zou bieden. Het Rijksmuseum heeft hierin innovatieve stappen gemaakt en is nu in staat om zijn bezoekers een aanvullende digitale ervaring mee te geven bij de analoge kunst die er wordt tentoongesteld.

Het Rijksmuseum koos ervoor om voor de ict-vernieuwing hardware te gebruiken van Apple. Er werden iPads aangeschaft voor in de bibliotheek van het Rijksmuseum, maar deze tablets worden nu ook gebruikt bij de special collection van het museum. Daarnaast zijn de personen die een rondleiding geven uitgerust met iPads. Ook werden er iPods aangeschaft die door bezoekers gehuurd kunnen worden voor de audiorondleiding. Tot slot is de Tekenschool uitgerust met nieuwe iMacs. Dit is een onderdeel van het Rijksmuseum waarin wordt lesgegeven in kunst.

Juryoordeel

De jury is van mening dat Apple als dominante speler in de smartphone- en tabletmarkt niet mag ontbreken in het lijstje van populaire hardwareleveranciers. Waar nogal eens discussie ontstaat over de zakelijke inzet van Apple-hardware, laat de case van het Rijksmuseum mooi zien dat vooral de iPads prima zakelijk toepasbaar zijn. Binnen deze case heeft het Rijksmuseum met ict een brug weten te slaan tussen het zakelijk gebruik van technologie en een verbeterde bezoekerservaring. Hierin was en is de Apple-apparatuur leidend. Daarom een terechte genomineerde.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-19T10:54:00.000Z Sander Hulsman