Computable Awards 2015

Fortinet

Genomineerd voor Securityleverancier van het jaar

Sander Hulsman

Jurylid Sander Hulsman licht de nominatie toe

Fortinet heeft met de FortiGate-appliances het netwerk beveiligd van de Amsterdamse voetbalclub AFC Ajax. De FortiGate is een next generation-firewall en en controleert bij Ajax meer dan 1900 applicaties. Ze bieden bovendien realtime bescherming tegen bestaande en nieuwe internetbedreigingen. De FortiGate-appliances beschikken over beveiligingsvoorzieningen om netwerken met een grote bandbreedte te beschermen. Hiertoe behoren onder meer de geïntegreerde intrusion prevention, data loss prevention en deep package inspection. De FortiGate-appliances beveiligen het netwerkverkeer niet alleen, ze maken dit ook inzichtelijk met FortiAnalyzer en beheersbaar met FortiManager.

De ict-afdeling van AFC Ajax ondersteunt alle activiteiten en doelstellingen van de organisatie. Dat houdt in dat het verantwoordelijk is voor de ict-activiteiten van de hele voetbalclub. De populariteit van allerlei online toepassingen, diensten en apps neemt snel toe onder de netwerkgebruikers van de voetbalorganisatie. Dit verhoogt het risico op het lekken van informatie uit het bedrijfssysteem via internet. De organisatie zocht naar een next generation-firewall die virussenbescherming en inzicht in het gedrag van de gebruikers van de bedrijfssystemen biedt. Fortinet bood de oplossing.

Juryoordeel

Overall is de jury blij dat er securitytechnologie wordt ontwikkeld die niet alleen maar reactief, maar vooral proactief handelt. Fortinet doet dit ook met zijn next generation-firewall, maar voegt hier ook nog eens analysesoftware en beheertools aan toe. De case bij AFC Ajax laat zien dat deze combinatie ook in de praktijk werkt en als een klant over jou zegt dat er door jouw beveiligingsapparatuur betere beslissingen genomen kunnen worden, dan is een nominatie meer dan terecht.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-29T11:03:00.000Z Sander Hulsman