Computable Awards 2015

Juryrapport: M2HAMIS

Genomineerd voor ICT-project van het jaar binnen het Grootbedrijf

Dit artikel delen:

Het Havenbedrijf Rotterdam zorgt voor de ontwikkeling, aanleg, beheer en exploitatie van het Rotterdamse havengebied en het bevorderen van een effectieve, veilige en efficiënte scheepvaartafwikkeling in de Rotterdamse haven en het aanloopgebied voor de kust. Samen met GMT, specialist in afvalbeheer en milieu, en Progress partner Yonder, is zeer snel de app M2HAMIS ontwikkeld. Met deze gebruikersvriendelijke mobiele app kunnen afvalinzamelaars dit afval nu direct registreren het Haven Informatie Systeem (HAMIS), en worden fouten en fraude sterk gereduceerd.

Met dit project loopt de haven van Rotterdam voorop in de wereld in de efficiënte verwerking van massale afvalstromen van grote diversiteit. De innovatie zit in het met ICT snel en eenvoudig uitvoerbaar maken van complexe regelgeving op het gebied van scheepsafval (CDNI) , zodat een afvalverzamelaar het van schepen opgehaalde afval efficiënt kan registreren.  Door de eenvoud en snelheid van ontwikkelen is ook de acceptatiegraad voor deze oplossing bij de gebruikersgroep hoog. De business case kent niet alleen financiele voordelen door efficiënte papierloze gegevensverwerking, maar draagt ook bij aan fraudebestrijding en verbeterde scheepsregistraties. Hiermee is een nieuwe oplossing van milieuvriendelijke afvalbeheer ontstaan, die bijdraagt aan een schonere maatschappij.

Juryoordeel

Afvalinzamelaars kunnen nu met hun eigen mobiele apparaat papierloos en eenvoudig het door hen opgehaalde afval registreren. Deze wijze van werken draagt bij aan het pionierschap van de Haven van Rotterdam in de wereld, niet alleen bij de verwerking van afvalstromen, maar ook in fraudebestrijding en scheepsregistratie.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie de beste ceo van het jaar is. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-01T13:42:00.000Z Annemiek Sprado