Computable Awards 2015

Juryrapport: PortMaps

Genomineerd voor ICT-project van het jaar binnen het Grootbedrijf

Dit artikel delen:

Reza Sarshar, projectjurylid Grootbedrijf en MKB licht de nominatie toe.

ArcGIS vormt de basis van het nieuwe informatiesysteem PortMaps van Havenbedrijf Rotterdam. Dit systeem is uiteindelijk bestemd voor alle medewerkers van het Havenbedrijf. Het moet de ingang worden voor informatie, ook als die uit andere informatiesystemen moet komen.

Een bedrijf zoals het Havenbedrijf Rotterdam kent tal van processen, verschillende informatiebronnen en ook een complex applicatielandschap. Informatievoorziening in deze complexe omgeving is zeer belangrijke om hoge efficiëntie en effectiviteit binnen de werkprocessen te kunnen realiseren. De software van Esri Nederland heeft een laag over verschillende informatiebronnen getrokken waarmee de informatie vanuit verschillende databronnen door een interface, plaats onafhankelijk aan verschillende medewerkers aangeboden wordt. De complexiteit van de omgeving, de (fysieke)inrichting en omvang van het Havenbedrijf en nog een aantal andere onderwerpen waren de uitdagingen in dit traject die alleen door een goede samenwerking tussen Esri en Havenbedrijf opgelost kunnen worden.

Door modulaire opbouw en architectuur kan deze oplossing verder uitgebreid worden met andere diensten waarna de samenwerking tussen het Havenbedrijf en haar leveranciers verder geoptimaliseerd en efficiënt kunnen worden.

Juryoordeel

Het juryteam had waardering voor de oplossing, de aanpak en vooral de samenwerking in dit traject.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie de beste ceo van het jaar is. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-01T14:10:00.000Z Annemiek Sprado