Computable Awards 2015

Juryrapport: Genalice

Genomineerd voor Nederlandse start-up van het jaar

Genalice is een start-up die een softwareoplossing heeft ontwikkeld waarmee betere (snellere) diagnoses gesteld kunnen worden bij ongeneeslijke ziekten.

Genalice zegt van zichzelf: 'Wij zijn een zeer innovatief biomedisch big data-bedrijf met wereldwijd hoofdkantoor in Nederland. Genalice ontwerpt en bouwt baanbrekende software voor supersnelle zeer accurate en kosten efficiënte DNA data verwerking en analyse op standaard hardware.'

Geen compromissen. Geen keuzes. Dit was het uitdagende uitgangspunt toen zij het ontwerp van de nieuwe algoritmen en configuraties voor hun ultrasnelle next-generation sequencing (NGS) read alignment en variant calling oplossing; Genalice MAP.

MAP transformeert DNA-Seq en RNA-Seq onderzoeksprojecten, zowel in termen van snelheid en kwaliteit. Baanbrekende NGS gegevensverwerkings oplossing is bijzonder geschikt voor het verwerken van grootschalige projecten, bijvoorbeeld Whole Genome Sequencing (WGS) projecten.

MAP draait op Intel Xeon E5-processors en wordt turnkey als device geleverd, de Genalice Vault, waarin ook real-time monitoring, workflow management software en een embedded Oracle database is opgenomen. MAP draait ook als een applicatie op Amazon.

Juryoordeel

Genalice is genomineerd mede omdat ze nog maar amper vier jaar bestaan en omdat zijn dankzij hun baanbrekende softwareontwikkeling het 'gat in de markt' gevonden hebben waar iedere start-up van droomt. De vraag naar snelle analyse van deze data zal in de toekomst alleen nog maar toenemen waarbij snelheid van analyse en het presenteren van de uitslagen en rapporten cruciaal kan zijn voor snellere en betere diagnosestelling. De jury voorziet een zonnige toekomst voor dit bedrijf, zowel Nationaal maar zeer zeker en vooral op Internationaal niveau. Het Internationale karakter en de ambitie wordt al bij het openen van de website duidelijk, waarbij de voertaal Engels de toon zet. Wij zien hier een start-up die goed heeft nagedacht door een juiste keuze in de samenstelling van het nu nog kleine team (minder dan twintig fte) en de keuze en binding van adviseurs/experts  werkzaam in de markt.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie de beste ceo van het jaar is. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-01T14:24:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.