Computable Awards 2015

Juryrapport: Nettie

Genomineerd voor Nederlandse start-up van het jaar

Dit artikel delen:

Nettie bestrijdt met een oplossing eenzaamheid en zorgt ervoor dat senioren langer zelfstandig kunnen wonen.

Nettie zegt van zichzelf: Nettie verbindt mensen in een groep en zorgt dat iedereen in die groep precies weet wat er geregeld moet worden en wie dat regelt.

Nettie is een regelapp. Het werkt dus met moderne technologie, met berichten (a la Whatsapp).Het heeft een handige “regel ik” knop , waarmee voor iedereen duidelijk is wie de taak opneemt. En in een agenda is zichtbaar wie op bezoek gaat, wie moeder meeneemt e.d.

Nettie is gratis voor gebruikers te downloaden. Zorgorganisaties betalen een jaarpremie en kunnen hiermee over extra functionaliteit en communicatie beschikken. De app is voor PC, Android en Apple te downloaden.

Juryoordeel

Nettie is genomineerd als een echte start-up (gestart in 2014) met de belofte om een andere regeltool te worden. Daarin zijn ze met name geslaagd door een goede integratie van chat en agenda te realiseren. Daarmee stijgen ze voor deze functionaliteit boven Whatsapp uit.

Een goede probleemstelling, doelgroep en oplossing zorgen ervoor dat Nettie veel toekomstig potentieel heeft.

De grootste uitdaging zit volgens de jury in de vele regeltools, de beperkte beschermingsmogelijkheden en dus de “eeuwige run om voorsprong te behouden’. Daarbij ontstaat wellicht een spanningsveld tussen focus (de gekozen zorgmarkt) en massa (alle andere mogelijke markten zoals: onderwijs, sport etc.).

Als laatste vraagt de jury aandacht voor het verdienmodel. In de huidige zorgmarkt betaalt de zorgorganisatie. Voor andere markten kan dit een probleem zijn om een “sponsor” te vinden.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie de beste ceo van het jaar is. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-01T15:11:00.000Z Annemiek Sprado