Computable Awards 2015

Juryrapport: Social Deal

Genomineerd voor ICT-project van het jaar binnen het MKB

Kurt de Koning

Kurt de Koning, projectjurylid voor de MKB-categorie, licht de nominatie toe.

Social Deal is een prachtig voorbeeld van een organisatie waarbij ict geen core business is terwijl het dagelijks presteren en succes zijn, wel volledig afhankelijk is van het functioneren van de ict. De kennis van Rackspace is daarin onontbeerlijk.

Social Deal, opgericht in 2011 heeft een Amerikaans marketingrecept naar Nederland gehaald waarbij online korting vouchers worden aangeboden in de horeca, beauty en wellness branche. Doordat zowel de aanbieding als de afhandeling volledig via de cloud loopt, heeft een verstoring in dit proces direct consequenties voor alle betrokkenen: Klanten, consumenten en Social Deal zelf.

Met de groei van Social Deal waarbij momenteel elke drie seconden een transactie wordt verricht, moet de infrastructuur zijn ingericht op een vlekkeloze verwerking met geminimaliseerde downtime. Verder moet het platform geschikt zijn om een verdere groei op te vangen en daarmeeschaalbaar zijn. Social Deal heeft in Rackspace een strategische ict partner gevonden die invulling kon geven aan deze eisen.

Juryoordeel

Door de jury van Computable is dit project genomineerd voor de award omdat het laat zien hoe twee organisaties met ieder een eigen expertise, elkaar aanvullen. Binnen het project is gekeken naar huidige en toekomstige behoeftes van Social Deal en hoe Rackspace daar invulling aan geeft.  Rackspace laat Social Deal optimaal profiteren van de kennis die Rackspace in huis heeft op het gebied van ICT. Hierdoor kan Social Deal zich blijven focussen op hetgeen zij goed in is en worden ze niet geblokkeerd in hun groei en expansie door achterblijvende infrastructuur.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-01T16:34:00.000Z