Computable Awards 2015

Juryrapport: ICT voor de Nuclear Security Summit

Genomineerd voor ICT-project van het jaar bij de overheid

Dit artikel delen:

De uitdaging voor Nederland was om veilige ICT te leveren aan de wereldleiders, de delegaties van de deelnemende landen en de pers bij de Nuclear Security Summit op 24 en 25 maart 2014 in Den Haag. Het doel daarvan werd door Mark Rutte verwoord: ‘We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: het voorkomen van nucleair terrorisme.'

Daarvoor moest o.a. worden geleverd en beheerd:

  • Bijzonder goed beveiligde internettoegang, vaste en mobiele telefonie voor 5000 gelijktijdig gebruikende deelnemers
  • Werkstations en printers voor de pers
  • Een app met informatie over alle delegaties en de organisatie.

De opdrachtgever, het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf de opdracht aan het Shared Service Center Haaglanden, en zei erbij dat het door de overheid zelf uitgevoerd moest worden.

De voorbereidingstijd was een jaar, en het budget was beperkt. Kosten werden beperkt door slim gebruik te maken van apparatuur die vrijkwam op andere locaties, of apparatuur voor een andere locatie die eerst bij de Nuclear Security Summit kon worden ingezet.

Juryoordeel

Dankzij de inzet van 300 projectmedewerkers en samenwerking tussen tientallen overheids- en private partijen is dit een groot succes geworden. Ook aan allerlei last-minute wensen kon worden voldaan. En dat voor een derde van het oorspronkelijke budget. Velen zijn geïnspireerd geraakt door het doel en hebben de grenzen van hun kunnen verlegd. Kennis is in draaiboeken vastgelegd voor een volgend vergelijkbaar evenement. Mark Rutte zei: ‘Ik ben als voorzitter van deze NSS zeer tevreden.‘ Dit waren voor de jury belangrijke realisaties waardoor dit project zeker een nominatie verdiend.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-04T13:26:00.000Z