Computable Awards 2015

Juryrapport: Webportaal Zorgdeclaraties

Genomineerd voor ICT-project van het jaar bij de overheid

Dit artikel delen:

De gemeente Hoorn liep eind vorig jaar tegen het probleem aan dat het Landelijk Gemeentelijk Gegevensknooppunt (GGK) niet op tijd klaar zou zijn om de berichtenuitwisseling volledig te kunnen uitvoeren. Door een lokale softwareleverancier, Betty Blocks, werd toen aan de hand van een uitgebreide lijst van specificaties in minder dan 3 uur een werkende Proof of Concept neergezet. Na gunning van de opdracht werd deze uiteindelijk ruim binnen de termijn voltooid en inmiddels werken (in afwachting van een volledig werkend GGK) ook aan aantal omringende gemeentes al met 'BB-web'.

Deze extreem snel (10 dagen ontwikkeltijd) en binnen het budget opgeleverde en goed werkende oplossing, laat zien dat gemeentes met 'out of the box-denken' in staat zijn om snel te schakelen en kwalitatief goede oplossingen voor een redelijk bedrag kunnen (laten) opleveren.

Er worden met het opgeleverde portaal door gemeentes opdrachten aan zorgleveranciers gegeven en de zorgleveranciers laten hun berichtenverkeer (en hun declaraties) ook via het portaal lopen. Dit tijdelijke alternatief voor het GGK is gebouwd volgens de iJW- en de iWmo-standaard en wordt gebruikt naar volle tevredenheid. 

Juryoordeel

Inmiddels is Hoorn bezig ook andere processen en projecten in kaart te brengen om na te gaan of deze ook op deze manier geautomatiseerd kunnen worden. 

Daarmee is een project gerealiseerd dat volgens de jury inspirerend en innovatief is en waarmee de gemeente Hoorn zich, ondanks hun relatie geringe omvang, stevig op de kaart heeft gezet als trendsettende voorloper op het gebied van overheids-ICT projecten.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-04T13:32:00.000Z